Vialto Csapat

 

 

Brunn Barbara

Tanácsadó

Brunn Barbara

Tanácsadó

 

 

A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szereztem közgazdász diplomát. Az egyetem elvégzése után rögtön tanácsadással kezdtem el foglalkozni, és azóta is ez a hivatásom.

2007-ben, második kislányom születése után kezdtem el a Vialtoban dolgozni. Mind a versenyszférában, mind a közigazgatásban több szakterületen is dolgoztam. Az elmúlt években elsősorban a távközlési szektorban informatikai rendszerek és egész szervezetet érintő, nagyhatású üzleti transzformációs projektek bevezetésében vettem részt. Projektvezetőként gyakran látok el rendszerbevezetésekhez kapcsolódó üzleti oldali feladatokat, aktív részesen voltam több projektemen is a szervezet, leendő felhasználók új üzleti képességekre való felkészítésében.

Szabadidőmet családom és barátaim körében töltöm, két kislányommal szívesen járunk piacra, sütünk-főzünk kikapcsolódásként. 

 

 

Bogdán Ágnes

Tanácsadó

Bogdán Ágnes

Tanácsadó

 

Kiskoromban szállodaigazgató, gyógytornász, színésznő szerettem volna lenni. Tanácsadóként az elmúlt 15 évben lehetőségem volt ügyfeleimet kísérni különböző kihívásaik megvalósításában, és ennek során változatos szerepeket tölthettem be. Voltam többek között HR stratégia kialakításában szakmai vezető; vállalatirányítási rendszer bevezetésében projekt folyamat minőségbiztosító; informatikai KKV-k innovációs és exportfejlesztési tanácsadási projektjeit összefogó programvezető; európai régiós üzleti transzformációs program keretében kockázat-menedzser; marketing terület ügyfélélmény fókuszú megújítását támogató tanácsadó; fogyatékos személyek ápoló – gondozó otthonok helyett kis létszámú, lakókörnyezetbe integrált lakhatását biztosító programban szervezetfejlesztő és mentor.

Élményem és megfigyelésem, hogy valamennyi fenti szerepben, beleértve a gyerekkorban vágyottakat is, alapvetően ugyanarra van szükség: valódi figyelemmel fordulni az ügyfélhez, megérteni, mire van szüksége, és abban értéket adni. Inspirációt és lelkesítést a stratégiaalkotáshoz. Struktúrát, modelleket, átfogó rálátást a koncepció tervezéshez. Figyelmet az aprólékos részletekre és korszerű eszköztárat, módszertant a megvalósításhoz. Új szempontokat, együttműködést, bátorítást a teljes út során. Vagyis, megfelelő tudással, képességekkel, lelkesedéssel, kitartással és alázattal betölteni azt a szerepet, amire épp szüksége van. Hogy aztán együtt örülhessünk a közös sikernek.

Gyerekkori álmaim ily módon naponta megvalósulnak. Szeretek még sokat mozogni a természetben, egyre otthonosabbá tenni a környezetem, finomakat és egészségeseket készíteni a családnak. És nagyokat nevetni.

 

Szakterületek:

 • Szervezetfejlesztés, Tanulás / Fejlődés
 • Projekt- és Program menedzsment
 • Minőségmenedzsment, Ügyfélélmény menedzsment
 • Stratégiaalkotás
 • Folyamatmenedzsment /BPR / Üzleti hatékonyság fejlesztés
 • Tréning: Projektmenedzsment és Interperszonális kommunikációs készségfejlesztés
 • Coaching – Pozitív Pszichológiai alapokon

 

 

Marcsák Zsófia

Ügyfélkapcsolatok, HR

Marcsák Zsófia

Ügyfélkapcsolatok, HR

 

Bölcsészettudományi karon végeztem a Pécsi Tudományegyetemen, majd elvégeztem a BKÁE Közgazdasági Továbbképző Intézetnél a projektmenedzsment szakértő mesterképzést.

A Vialtoban kétféle területen vagyok aktív, az egyik az ajánlati felelősség, a másik pedig a HR. A HR-n belül operatívan koordinálok, illetve néhány területen nagyobb felelősségem is van, úgy mint toborzás, kiválasztás, események szervezése, értékelés.

A munkanapokon túl népes családomat terelgetem, futok, művelődöm.

 

 

Németh Éva

Irodavezető

Németh Éva

Irodavezető

 

A Vialtoig…

Voltam már autó szélvédőket mosó diáklány, általános iskolás gyerekeket tanítgató kistanár, könyvtáros egy orvostudományi egyetem olvasószolgálatán, menedzserasszisztens.

Jelenleg irodavezetőként a Vialto belső működését igyekszem koordinálni, ügyes-bajos dolgait megoldani.
 

Miért a Vialto?

A cégalapítókkal sok-sok éve dolgozom együtt, rengeteg, már-már megvalósíthatatlannak tűnő feladatot oldottunk meg közösen. Ezek, az ezekhez kapcsolódó sikerek és az előttünk álló kihívások motiválnak leginkább.
 

Amikor nem a Vialto…

Nagyon szeretek színházba, moziba járni, közeli és távoli nagyvárosokat felfedezni.

 

 

Lengyel Csaba

Ügyvezető

Lengyel Csaba

Ügyvezető

 

Egész kis koromtól matematikus akartam lenni, és ez az elhatározás ki is tartott az ELTE matematikus szakán a diploma megszerzéséig, illetve a Számítógéptudományi Tanszékén akadémiai ösztöndíjas koromig, de közben valami változatosabb hivatásra vágytam. Így lettem vezetési tanácsadó.

Az elmúlt bő másfél évtizedben sokféle szakmai tapasztalatot szereztem: vezettem különböző vállalkozásokat, dolgoztam tanácsadóként a közigazgatásban, távközlési cégeknek, biztosítóknak, közszolgáltatóknak, építettem nemzetközi tanácsadó céget, 2007 novemberében pedig néhány kollégámmal és barátommal megalapítottuk a Vialto Consultingot. Azóta még többet dolgozom, de cserébe nagyon jól érzem magam - új dolgot létrehozni nagyon izgalmas (végül is a tanácsadás is valahol erről szól)!

Úgy hiszem, hogy a legfontosabb dolog, gondolkodásunkkal időről-időre kilépni a mindennapok taposómalmából,  hogy innovatívak lehessünk, és nyomot hagyhassunk a világon. Ezért segítem ügyfeleimet velük szorosan együtt dolgozva nagyra törő és innovatív céljaik megfogalmazásában és megvalósításában, jellemzően stratégiák kidolgozása, egész szervezetre kiterjedő szervezetfejlesztés, változási programok menedzselése útján. Ezeken a szakterületeken mindent megteszek azért, hogy világszínvonalú tudással segítsem ügyfeleim munkáját.

Amikor a cégépítés mellett marad egy kis szabad időm, akkor focizom, búvárkodom, olvasok, fotózok, (világ)zenét hallgatok, főzőcskézek és finom borokat kóstolgatok, illetve kirándulunk a kutyákkal.
 

Címek, társadalmi tevékenységek:

 • Bejegyzett vezetési tanácsadó (CMC)
 • A Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetségének (VTMSZ) tagja,
  ​2012-2016 a VTMSZ Elnökségének tagja
 • Az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége Tanácsadó munkacsoportjának tagja
   

Szakterületek, ágazatok:

 • Minőségirányítási rendszer bevezetése
 • CRM stratégia készítése, vezetése
 • Balanced Scorecard (BSC) kialakítása
 • Folyamatmenedzsment, BPR, üzleti folyamatok hatékonyságának növelése
 • Tudásmenedzsment
 • Ügyviteli és informatikai audit
 • Informatikai stratégia készítése
 • IT rendszerek kiválasztása és bevezetése
 • Bank- és pénzügyi szektor
 • Államigazgatás
 • Távközlés

 

 

Nemes Áron

Ügyvezető

Nemes Áron

Ügyvezető

 

A BME Villamosmérnöki Karán, Informatika Szakon szereztem villamosmérnöki diplomát, majd szoftver fejlesztőként helyezkedtem el. A Protomix Kft. keretein belül egészségügyi informatikai rendszerek fejlesztésével, projekt menedzsmenttel foglalkoztam, majd a cég szoftver üzletágának építésébe kezdtem bele (később ebből alakult a Grepton Infromatikai Rt.). A Grepton egyik partnereként (tulajdonos-igazgatójaként) a cég építésével, a különböző szolgáltatási területek (technológiai tanácsadás, oktatás, üzemeltetés) kialakításával foglalkoztam. Innen az utam egy magyar tanácsadó céghez, majd a Vialto Consulting csapatába vezetett. Itt nemzetközi projektek menedzsmentjével, külföldi üzletfejlesztéssel, illetve belső cégvezetési feladatokkal foglalkozom. Tanácsadóként célkitűzésem az újonnan az EU-hoz csatlakozó országokat segíteni abban, hogy az Uniótól, illetve más szervezetektől kapott támogatásokat a lehető leghatékonyabban használhassák fel.

Munka mellett a családdal, futással, síeléssel, búvárkodással töltöm időmet.

Címek, társadalmi tevénységek:

 • Bejegyzett vezetési tanácsadó (CMC)
 • A Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetségének (VTMSZ) tagja

 

 

Hercegh Imre

Ügyvezető

Hercegh Imre

Ügyvezető

 

Eredetileg közgazdász-matematikusként végeztem a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen és mintegy 8 évig próbálkoztam a népgazdaság folyamatainak matematikai előrejelzésével a '80-as évek kilátástalan körülményei között. A rendszerváltás lázas időszakát követően egy nagy nemzetközi tanácsadó cégnél (Accenture) sajátítottam el a szakma fogásait, miközben vezető menedzserré küzdöttem fel magamat. Y2K-tól a harmadik 8 éves ciklusomat már a legnagyobb hazai tanácsadó cégnél (AAM) töltöttem, a Vezetési Tanácsadási kompetencia terület vezetőjeként. 2007 őszén barátaimmal megalapítottuk a Vialto Consultingot ahol nem törekszünk kevesebbre, mint a tanácsadói szakma megváltására. Tanácsadói pályám során nagy informatikai projektek vezetésével, üzleti folyamatok, szervezetek átalakításával és az emberi tényező menedzselésével igyekeztem ügyfeleimet közelebb vinni stratégiai céljainak eléréséhez. Az ITC szektorban, bankszektorban,  kisebb mértékben a vasútnál, az olajiparban, a kiadói tevékenységben szereztem jártasságot. Meggyőződésem, hogy tanácsadóként csak akkor lehetek sikeres, ha szenvedélyesen törekszem ügyfeleim problémáinak megértésére és velük együtt megoldására.

Kevés szabadidőmet feleségemmel, lányommal, a világ szép tájainak, vagy a világirodalom egzotikus mélységeinek felfedezésével töltöm.
 

Címek, társadalmi tevékenységek:

 • Bejegyzett vezetési tanácsadó (CMC) - 2001-től
 • A Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetségének (VTMSZ) tagja - 2001-től
 • A VTMSZ Elnökségének tagja 2010-től
 • A VTMSZ Elnöke 2012-2014
 • IPMA-A - 2004
   

Szakterületek, ágazatok:

 • Nagyméretű átalakítási és informatikai  projektek vezetése
 • Folyamatmenedzsment, BPR, üzleti hatékonyság növelése
 • CRM, ügyfélkapcsolati rendszerek
 • Stratégia kialakítása, szervezetfej-lesztés
 • Humán változáskezelés
 • Program- és projektmenedzsment
 • Bank- és pénzügyi szektor
 • Távközlés
 • ITC

 

 

Frischmann Gábor

Tanácsadó

Frischmann Gábor

Tanácsadó

 

Szakmai pályafutásomat 1980-ban kezdtem a Magyar Postánál friss villamosmérnöki diplomával. Pályám első húsz évében a legnagyobb hazai távközlési szolgáltató javára tevékenykedtem először üzemeltető, majd fejlesztő mérnökként. 1993-ban a Matáv fejlesztési igazgatója, és innovációs központjának (PKI Távközlés-fejlesztési Intézet) vezetője lettem. 1999-ben innen kaptam meghívást a Hírközlési Főfelügyelet irányítására. 2004-2005-ben a Magyar Katolikus Rádió Műszaki vezetője voltam, majd egy külföldi média hatósági próba projekt után az egyik vezető tanácsadó cég csapatának tagja lettem. Időm nagy részét nemzetközi projekteken töltöttem. 2007 őszén több kollégámmal együtt alapítottuk meg cégünket, a Vialto Consultingot, amelynek jelenleg is vezető tanácsadó partnere vagyok.

Valahogy olyan szerencsés vagyok, hogy életem minden szakaszában ott tudtam lenni, ahol valami lényeges változásra volt szükség. Különösen élvezem a speciális kihívásokat, amikor bonyolult ügyfél szituációval, komoly módszertani fejlesztéssel, kulturális kihívásokkal kombinált a szakmai munka. Ilyenkor rendkívül fontos az ügyfél igényeivel, jövőképével, stratégiájával való azonosulás, vagy az ügyfél hozzásegítése ezek meghatározásához. Itthon és külföldön (főleg Macedóniában) már több ilyen kritikus projektet volt módom sikerre vinni.

Népes családom mellett hobbim a természetjárás, hegymászás és természetfényképezés.
 

Szakterületek, ágazatok:

 • BPR, üzleti hatékonyság növelése
 • Összetett hatás- és üzleti elemzések
 • Szabályozás
 • Üzleti folyamatok
 • Szervezetfejlesztés
 • Nagy távközlés-fejlesztési projektek irányítása
 • Telekommunikáció
 • Államigazgatás
 • Innováció
   

Társadalmi tevékenységek:

 • A Magyar Innovációs Szövetség alelnöke vagyok, ahol elsősorban a stratégiai, digitalizációs és Ipar 4.0 kérdésekkel foglalkozom
 • A Híradástechnikai és Informatikai Tudományos egyesület Infokommunikációs Szakértői Bizottságának alelnöke vagyok

 

 

Gál Gergely

Tanácsadó

Gál Gergely

Tanácsadó

 

Első diplomámat 1992-ben szereztem villamos üzemmérnökként, akusztikai területen. Évekig gyermekkori álmom beteljesítéseként hangmérnökként dolgoztam a Magyar Rádióban és különböző szinkronstúdiókban és koncertszervező cégeknél, mellette informatikát tanultam és később diplomát szereztem informatikából az ELTE-n. Eközben informatikát tanítottam középiskolában, szaktanfolyamokon és egyetemi tanulmányaim mellett gyakorlatokat tartottam az ELTE Természettudományi Karának hallgatói számára.

A hangtechnikát és az oktatást 1998-ban cseréltem le a távközlésre, első két évben kis távközlési cégben gyakorlati tudást és tapasztalatot szereztem a mobil távközlés tervezési, engedélyezési és megvalósítási (bázisállomás építési) projektekben.

Az ezredfordulótól a PanTel Zrt.-nél dolgoztam belső tanácsadói feladatokon, folyamatfejlesztési, üzleti elemzői, minőségbiztosítási projekteken. A PanTel - Hungarotel - Invitel összeolvadása után SOX, IT kockázatkezelési és Információbiztonsági területekkel foglalkoztam és vezettem projekteket, 2009-ben Információbiztonsági Szenior Menedzserként hagytam el az Invitelt. Az Invitelben töltött utolsó évek alatt (2008-2009-ben) a Budapesti Műszaki Egyetemen Minőségirányítási Menedzser oklevelet szereztem.

Ezután szabadúszó tanácsadóként kerestem kenyeremet, főképp nemzetközi folyamatfejlesztési, IT fejlesztési és információbiztonsági projekteken dolgoztam, és kisebb kitérők után 2013-ban csatlakoztam a Vialto Consulting csapatához.

Kulcs szakmai kompetenciáim: folyamatok tervezése, modellezése, optimalizálása és újraszervezése, üzleti hatékonyság növelése, IT rendszerek bevezetésének támogatása - üzleti elemzés és adatmigráció területén. Jelentős tapasztalattal rendelkezem információbiztonsági, minőségirányítási és környezetirányítási rendszerek bevezetésében, fejlesztésében és működtetésében, informatikai kockázatkezelésben és üzletmenet-folytonossági menedzsment területeken.

Szabadidőmet családommal, nagygépes repülőgép szimulátorban vagy alkalmanként szaunamesterként töltöm.

 

 

Tóth Andrea

Tanácsadó

Tóth Andrea

Tanácsadó

 

Diákként fő motivációm az volt, hogy olyan szakember váljék belőlem, aki sokrétűen, és kreatívan gondolkodik, illetve több nézőpontból képes megközelíteni a problémákat. Ezt kétféle úton igyekeztem elérni: egyrészt külföldön is bővítettem ismereteimet, másrészt több tudományterületben igyekeztem elmélyülni.

A Pécsi Tudományegyetem és a Middlesex University közös képzésén szereztem közgazdász diplomát. Majd a szakirányú ismereteimet tovább bővítettem a Tilburgi Egyetemen, ahol szervezetfejlesztés szakirányú diplomát szereztem.

Az egyetem után gyakornokoskodtam az Európai Bizottságnál, majd tanácsadóként találtam meg a hivatásom. A Deloitte majd a PWC után a Vialto csapatának tagja lettem. Jelenleg több mint 7 éves tanácsadói tapasztalattal rendelkezem, és Szenior tanácsadóként támogatom partnereink munkáját.

Véleményem szerint tanácsadóként a legfontosabb, hogy megértsük ügyfeleink igényeit és testre szabott, minőségi megoldásokat kínáljunk számukra, amikkel valóban sikerül választ adni a komplex kihívásaikra. Executive coachként igyekszem ügyfeleinket a nehezebb szituációkban is támogatni. Tapasztalataimat és képességeimet a Vialto életében is igyekszem kamatoztatni, hiszen a HR munkacsoportjának tagjaként foglalkozom a kollégák képzésével és mentorálásával.

Szabadidőmet a családommal, illetve a művészetek iránti kíváncsiságom kielégítésével töltöm. Érdekel a színház, a festészet valamint kíváncsian ismerkedem a különböző táncterápiás mozgásformákkal.

 

 

Pingitzer Andrea

Tanácsadó

Pingitzer Andrea

Tanácsadó

 

Közgazdászként, illetve jogi szakokleveles közgazdászként végeztem a Pécsi Tudományegyetemen. Már egyetem alatt is tanácsadóként tevékenykedtem különböző projekteken, majd ennek természetes folytatásaként, azóta is tanácsadóként dolgozom, felnőve a vezető tanácsadói kihívásokhoz. Eddigi pályafutásom alatt a menedzsment területek szinte mindegyikébe volt szerencsém belekóstolni a stratégiaalkotástól, a szervezetátalakításon és a folyamatok fejlesztésén keresztül, az informatikai rendszerek bevezetésének ügyfél oldali menedzseléséig mind Magyarországon, mind pedig külföldön. Szeretek minden olyan komplex feladatot, melyek közelebb viszik ügyfeleinket saját stratégiai céljaik megértéséhez és megvalósításához.

A munkanapokon túl is kedvelem a kihívásokat, és szeretem a teljes képet összefüggéseiben látni: embereket, kultúrákat, tájakat megismerni, vagy felfedezni a víz alatti világot.
 

Címek, társadalmi tevénységek:

 • Bejegyzett vezetési tanácsadó (CMC)
 • A Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetségének (VTMSZ) tagja
   

Szakterületek, ágazatok:

 • Stratégiai tervezés, CRM stratégiák és CRM programok kialakítása, menedzselése
 • Szervezetfejlesztés, változások kezelése, nagycsoportos workshopok
 • Szervezetek átalakítása, folyamatok és működés fejlesztése
 • Rendszerbevezetések vezetése, ügyfél oldali tanácsadás
 • Bank- és pénzügyi szektor
 • Közigazgatás és non-profit szektor
 • Távközlés

                

 

Ivády-Szabó Zoltán

Tanácsadó

Ivády-Szabó Zoltán

Tanácsadó

 

Villamosmérnökként, majd mérnök-tanárként végeztem anno a Kandón. Rövid ideig tartó tanári lét után váltottam az informatikai és menedzsment tanácsadás területére, ahol a korábban elsajátított rendszerszemléletű és strukturált gondolkodásmódot, a precizitást és a jó értelemben vett szakmai alázatot, mint alapszemléletet vallom magaménak. Ez a megközelítésmód tette lehetővé, hogy a stratégia kialakításától kezdve, a különböző informatikai rendszerfelmérések, -tervezések és -bevezetések során, vagy akár minőségbiztosítói szerepkörben is hatékonyan tudjam segíteni - immár majd’ két évtizede - ügyfeleinket céljaik elérésében.

Szabadidőmben szeretek utazni, más tájakat, kultúrákat megismerni. Szeretem a növényeket, örömöt okoz egy-egy saját nevelésű növény virágba borulása vagy a saját termesztésű paradicsomok/paprikák gondozása.